Prijs luchthavenvervoer

Goedkoop naar de luchthaven dankzij onze tip!

Vertrekt u binnenkort met het vliegtuig van één of andere luchthaven? De kans is dan groot dat u op zoek bent naar de prijs van luchthavenvervoer om snel, comfortabel op één van de vele luchthavens te geraken.

Bij MKWay geven we je graag advies over de verschillende mogelijkheden om op een goedkope manier naar een luchthaven in België of het buitenland te reizen. Dit op een zo comfortabel mogelijke manier die bij uw reis past.

Welke factoren hebben een invloed op de prijs van luchthavenvervoer?

  • Afstand tot de luchthaven – de afstand tot de luchthaven heeft een enorme impact op de mogelijke kosten of de prijs van luchthavenvervoer. Hoe verder u woont, hoe hoger de kosten van elk vervoer zullen oplopen.
  • Uur van vertrek – bij een ochtendvlucht is het bijna onmogelijk om het openbaar vervoer te nemen aangezien er ’s nachts gewoon geen treinen of bussen rijden. Dan bent u sowieso aangewezen op de andere vervoersmogelijkheden.
  • Vervoerstype – Een traditionele taxi met meter zal in de meeste gevallen het duurst zijn gevolgd door een luchthaventaxi. Andere vervoersmiddelen zoals het openbaar vervoer maar ook parkeren in de luchthaven of het boeken van een hotel met parkeermogelijkheid hebben verschillende prijzen.
  • Aantal personen – Bij bepaalde vervoersmogelijkheden betaalt u niet per persoon maar voor het vervoer in zijn totaliteit. Zo kunt u de kosten van luchthavenvervoer met 4 personen ook gewoon delen door 4, terwijl een treinticket per persoon wordt aangerekend.

Ontdek de verschillende manieren om op de luchthavens te geraken in binnen- en buitenland met telkens de voor- en nadelen. Daarnaast bieden we ook per type vervoer mogelijkheden om dit te boeken.

Goedkoop per taxi naar luchthaven

Wanneer u niet te ver woont dan is in de meeste gevallen een luchthaventaxi een zeer goede oplossing om goedkoop, comfortabel en snel naar de luchthaven te reizen. Indien met meerdere personen dan kunt u gewoon de kosten van de rit delen door het aantal personen

De meeste luchthaventaxi’s zoals MKWay zijn gespecialiseerd in luchthavenvervoer. Concreet wil dit zeggen dat ze aan vaste prijzen luchthavenvervoer aanbieden. Dit is vaak tot 50% goedkoper dan het traditionele taxivervoer.

Indien u echt ver woont of u via een buitenlandse luchthaven vertrekt dan zijn soms een hotelovernachting in de buurt van de luchthaven of parkeren in de luchthaven een goed alternatief als u zelf met de auto kunt rijden.

TIP: Goedkope Luchthaventaxi reserveren?

U kunt al een luchthaventaxi boeken vanaf 40 euro tot 4 personen. Bereken uw tarief of boek uw luchthaventaxi via onze online boekingssysteem. Natuurlijk kunt u ook altijd gewoon een offerte aanvragen via ons aanvraagformulier.

Goedkoop parkeren in luchthaven (luchthavenparking)

Zo goed als alle luchthavens bieden oplossingen om lang te parkeren tijdens uw verblijf in het buitenland. Deze luchthavenparkings bieden vaak op wandelafstand toegang tot de vertrekhal, reservatie is niet nodig. Het enige nadeel van deze parkings is dat deze relatief duur zijn.

Prijzen starten vanaf 20 euro per dag, voor langere periodes kunnen de kosten dalen tot 14 euro per dag. In de meeste gevallen bent u tussen de 100 euro en 140 euro kwijt aan een luchthavenparking.

Vergeet daarom zeker niet om ook eens de mogelijheid van een luchthaventaxi te overwegen. Bereken hier de kosten van een luchtaventaxi.

TIP: Goedkope luchthavenparking boeken?

U vindt het niet erg om zelf naar de luchthaven te rijden met uw eigen wagen? Boek een parking op de luchthaven tot 60% goedkoper via één van de volgende bedrijven. Voor parkeren op luchthaven van Brussel kunt u terecht bij www.parkingzaventem.be – tot 60% goedkoper parkeren. Voor alle andere luchthavens zoals Charleroi, Düsseldorf, Eindhoven, Maastricht, Rotterdam, Schiphol kunt u terecht bij Parkos luchthavenparkeren tot 60% goedkoper.

Goedkoop overnachten in luchthaven

Het Sheraton Hotel is het enige hotel dat zich op de luchthaven zelf bevindt. Het ligt pal tegenover de passagiersterminal. U steekt gewoon de straat over en u bent er! Hoewel er soms promoties zijn blijft dit een relatief duur hotel. Een overnachting kost in de meeste gevallen meer dan 200 euro en kan oplopen tot 500 euro per nacht. Er zijn echter heel veel goedkopere hotels in de buurt van de luchthaven. Deze zijn vaak voor minder dan 100 euro beschikbaar en bieden zelfs een gratis shuttle dienst aan naar de luchthaven.

TIP: Goedkope overnachting boeken in buurt van luchthaven?

Er zijn heel wat hotels in de buurt van de luchthaven waar u niet alleen goedkoop kunt overnachten, daarnaast bieden ze ook een shuttle dienst aan naar de luchthaven. Bovendien zijn er zelfs hotels die gratis parking aanbieden gedurende uw reis. Ga daarom op de hotelsites op zoek naar een Sleep, Park & Fly Arrangement. Wij hebben alvast de verschillende sites waar u dit goedkoop kunt boeken op een rijtje gezet.

Vind hier het goedkoopste hotel met gratis parking bij hotelspecials.be

Andere Hotels met Sleep, Park & Fly arrangementen

Parker Hotel Brussels Airport zoek naar kamer met “Overnachting + Park & Fly” – vanaf € 90,85

NH Brussels Airport zoek naar kamer met “Park, Sleep & Fly” – vanaf € 109,40

Hotel Charleroi Airport – Van Der Valk zoek naar “Sleep, Park & Fly met Vervoer Enkele Reis naar de Luchthaven – Comfort Kamer” – vanaf € 139

https://www.booking.com/hotel/be/charleroi-airport.nl.html